d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
bidi-zelen

„Биди зелен“ регрутира нови екологисти

На почетокот од третата година од своето постоење Клубот „Биди Зелен“ од скопската гимназија „Никола Карев“ веќе започна со регрутација на нови членови. „Биди Зелен“ е младинска еколошка организација која спроведува активности на теми поврзани со обновливите извори на енергија, индустриското загадување и отпадот.

Клубот организира и едукативни презентации во училиштата, работилници со рециклирачки материјали, филмски вечери, флеш моб, изработка на видеа и присуство на кампови.

Организацијата моментално брои три клуба, и тоа во средните училишта „Никола Карев“, „Орце Николов“ и „Раде Јовчевски Корчагин“ од Скопје, а во процес на добивање статус на постоење на „Биди Зелен Клуб“ се и средните училишта „Јосип Броз Тито“ од Скопје, „Мирче Ацев“ од Прилеп и „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија.