d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
zootexna-2015

„Зоотехна 2015“ со нови искуства за средношколците

Средношколци од скопското ветеринарно училиште „Браќа Миладиновци“го посетија Меѓународниот саем за сточарство и живинарство „Зоотехна 2015“ што се одржа во јануари во Солун, Грција.

На деветиот по ред саем, средношколците се запознаа со новите технологии кои се применуваат во земјоделството, посебно во сточарството, како и со нови раси на животни, препарати за заштита на растенија, машини и други услуги со кои се олеснува работата на фармерите. „Зоотехна“ е единствената специјализирана саемска изложба која се однесува на одгледување животни и производство на месо во Грција и на Балканот.

Јована Насева III3 и Анета Поп-Николова III3, СУГС „Браќа Миладиновци“