d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Електричарите од „Михајло Пупин“ добија современа училница

Средното електротехничко училиште на Град Скопје „ Михајло Пупин “ доби современо опремена училница за потребите на специјалната ЕВН – паралелка, како дел од проектот „20/20/20”.

Идејата е резултат на раководниот тим на училиштето и ЕВН Македонија, каде учениците ќе се обучуваат под менторство на професионалци. Следењето на принципите на таканареченото дуално стручно образование кое е успешна приказна во Австрија, Германија и во Швајцарија, се очекува да вроди со вработување на ученици во компанијата по завршување на стручното образование. Досега се вработени 20 ученици, што е мотив повеќе за сегашните генерации своите вештини да ги насочуваат за потребите на пазарот на трудот.