d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Гостиварските средношколци порачаа „Стоп за врсничкото насилство“

За врсничкото насилство не смее да се молчи, треба секој да помогне и да застане на страната на оние кои се малтретирани, порачаа гостиварските средношколци преку танцов театар. На настанот учествуваа средношколците од гостиварската гимназија, економското училиште и нивни соученици од скопската гимназија „Зеф Љуш Марку“.

Освен театарски перформанс, во рамки на проектот „Мировно образование“ со поддршка од Првата детска амбасада „Меѓаши“, беше прикажан и краток филм за психолошките последици од врсничкото насилството, а потоа се разви и дебата на темата меѓу средношколците.