Низ ходниците |

Меѓународниот ден на спортот се одбележа во „Здравко Цветковски“

feat-img

Со средношколски натпревари во одбојка-жени и футсал-мажи беше одбележан Меѓународниот ден на спортот – 6 април во скопското училиште „Здравко Цветковски“.

На настанот присуствуваа претседателот на Европскиот олимписки комитет и потпретседателот на Светскиот олимписки комитет Патрик Хикеј, претседателот на Македонскиот олимписки комитет Васил Топурковски, претставници од Министерството за образование и наука, Агенцијата за млади и спорт, Град  Скопје, директори од средните училишта, професори и ученици. Директорката Драгица Костадиновска им врачи благодарници на сите соработници и помагатели во одбележувањето на настанот.

Стево Павловски, професор во СУГС„Здравко Цветковски“ – Скопје