d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

На појадок во конзулска Битола

Европскиот ден на јазиците, во гимназијата „Јосип Броз – Тито“ во Битола беше одбележан по петти пат.

Во реализација на настанот, именуван како „На појадок во конзулска Битола“, учествуваа учениците и професорите од активите по македонски, англиски, германски и француски јазик. Декорираните маси изобилуваа со специјалитети карактеристични за Македонија, а можеа да се видат и ученички облечени во народна носија.

Идејата на манифестациите кои се одржаа во многу земји од ЕУ е да се поттикне интересот кај децата и возрасните кон јазиците и изучување на истите.

Теодора Кожуваровска, СОУ Гимназија „Јосип Броз – Тито“  Битола.