d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Плурал+ го објави конкурсот за најдобро видео

Алијансата на цивилизации при Обединетите Нации го објави конкурсот – „Интернационална плурал + награда“ за најдобро видео кое ќе ги рефлектира ставовите на младите за миграција, социјална инклузија и разновидност. Наградените ќе добијат парична награда од 1.000 американски долари и покана за присуство на церемонијата за доделување награди (платени трошоци), која ќе се одржи во Њујорк, САД.

Учесниците не треба да бидат постари од 25 години. На едно видео може да работат повеќе луѓе. Преку овој конкурс се стимулира вклучување на младите во решавање на проблемите со интеграција на мигрантите, човековите права и прифаќање на различностите.

 Останатите награди вклучуваат 500 американски долари, учество на други конкурси, дипломи и сертификати. http://pluralplus.unaoc.org/