d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

По осми пат се одржа младинскиот „Гимфест“ во Прилеп

Во Домот на култура “Марко Цепенков” – Прилеп, по осми пат се одржа „Гимфест“. Многубројната публика уживаше слушајќи хитови од различен жанр и различен временски период, во духот на овогодинешната тема „Времеплов“.

Во четири музички блокови, настапија вкупно 17 солисти. На крајот од фестивалот, стручното жири првата награда ја додели на Анастазија Христоска, втората на Ангела Зероска, додека третата замина во рацете на Нина Коцеска.po osmi pat se odrza mladinskiot gimfest vo prilep 2

Организацијата на фестивалот беше поддржана од в.д. директорот на гимназијата „Мирче Ацев“, Димче Настоски. А, во подготовките беше вклучена и Младинската заедница при средното училиште.