d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
prilep nh

Прилепчанки доминираа на натпревар по француски јазик

Три ученички од гимназијата „Мирче Ацев“ во Прилеп ги освоија првите три места на регионален натпревар по правопис, односно спелување.

Марија Андоноска, Марија Митреска и Ангела Зероска со ваквиот пласман се пласираа на државниот натпревар што на трети декември треба да се одржи на филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Нивна менторка е професорката Мирјана Бошковска.

На регионалниот натпревар, кој се одржа во битолската гимназија „Јосип Броз Тито“, покрај прилепските гимназијалки учествуваа и ученици од Битола, Ресен, Крушево, Демир Хисар и од Могила.