d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Против насилството со театарски израз

Битолските гимназијаци со драмска изведба упатија порака против секаков вид на насилство. Настанот се одржа во гимназијата „Јосип Броз Тито“- Битола, како дел од проектот „Превенција против насилство“. Драматизација во која учествуваа тринаесет ученици, беше поделена на четири чина, во кои се прикажуваше различен вид на насилство и дискриминација: мајка која е постојано тепана од сопругот алкохоличар и дете кое постојано живее во страв, сиромашен човек кој бара работа од богати и арогантни бизнисмени кои цело време го навредуваат, како  и исмејувањето и отфрлањето на муслиманката и ромчето поради нивната „различност“.

Protiv nasilstvo so teatarski izraz 2 1200x550

Костанца  Споа,   СОУ Гимназија „Јосип Броз Тито“ Битола