d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
prva-operska-vecer

Прва ораторска вечер на прилепските гимназијалци

Учениците од Младинската заедница при прилепската гимназија „Мирче Ацев“ ја организираа првата ораторска вечер во градската библиотека „Борка Талески“.

Девет ученици од различни години се претставија на темата „Образована и мотивирана младина – иднина и движечка сила на општеството“. Најдобрите тројца ученици беа наградени со дипломи и книги, а директорот на гимназијата на сите оратори им додели пофалници. Ораторскиот натпревар беше целосно организиран од гимназијалците, кои ги обезбедија наградите, го избраа жирито и ги определија критериумите за објективно оценување. Додека жирито ги сумираше бодовите, се претставија и најдобрите музички интерпретатори. Прилепските гимназијалци се надеваат дека ораторската вечер ќе премине во традиција.

Бисера Мицеска, III -1 клас, Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп