d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
niz hodnicite arsenij jovkov

Средношколците од „Арсениј Јовков“ добија европски сертификати

Учениците на СЕПУГС „Арсени Јовков“ од Скопје во периодот 4 до 19 април годинава, во рамките на проектот ВЕТ Датабаза Администратор, од програмата Еразмус +, остварија успешна обука во рамки на Европската Рамка на Квалификации (European Qualification Framework). Станува збор за специјализираната тренинг институција „Синтеа“ за електронско администрирање на податоци од Лублин во Полска.

Учениците добија европски признати сертификати, кои претставуваат потврда за нивната подготвеност за остварување на специфични работни задачи од областа на бизнис администрацијата. Поточно, европското образование за добивање квалификации, станува достапно и за македонските средношколци.
(Даниел Митевски, СЕПУГС „Арсени Јовков“-Скопје)