d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Средношколците тешко разликуваат дали една вест е вистинска или „кромид“

Младите се поделени во ставовите за тоа дали можат да препознаат вистинска од пара-вест. Според некои, вината е кај новинарите и нивното необјективно известување за одредени настани. Други, пак, сметаат дека сепак знаат да ги препознаат грешките во новинарското известување и дека тие не се разликуваат многу од возрасните кога станува збор за медиумска писменост.