d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
zef-ljus-marku-pravo

Средношколи од „Зеф Љуш Марку“ учат право во младински клуб

Околу 15 членови на клубот „Учиме право“ во скопското училиште „Зеф Љуш Марку“ редовно се информираат за човековите права и слободи, демократијата и концептот на владеење на правото.

Клубот е дел од поголема мрежа во државата, па тие имаат можност да соработуваат и заеднички да учат за нивните демократски права со врсници од други градови. Предавањата се одржуваат на македонски и на албански јазик, а клубовите се организирани од Младинскиот образовен форум.

Ера Ајдарага, ученик во СУГС „Зеф Љуш Марку“