d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Пријави се на завршната дебата “ОрцеTalks”

На трети мај ќе се одржи финалниот настан на ОрцеTalks. Со ова се заокружува целата досегашна работа за оваа учебна година. ОрцеTalks e од исклучителна важност за младите луѓе кои сакаат да дискутираат за најразлични теми, затоа што им овозможува да ја развијат способноста за размислување, истражување на податоци и поголема информираност за случувањата во светот. Финалниот настан ќе биде претставен преку две симултани дискусии.

OrceTalks logoПрвата дискусија е „Дозвола за родителство: истребување на лошите родители или лишење од основно човеково право?“

Придружете се на нашата не толку обична дискусија, кадешто ќе можете длабоко да навлезете во филозофијата на воспитувањето и човечките права, како и многу други изненадувања кои ќе следат на самиот настан.

Втората дискусија е „Апсолутна слобода на говор: право на секој човек или напад на личен идентитет?“

Дали расистите треба да имаат своја платформа? Зошто некои групи во општеството имаат право на слобода на говор, а други немаат? Повеќе прашања (како и надежниот одговор на истите), ќе може да сретнете на нашата дискусија.

Право да аплицираат на која било од овие две дискусии имаат сите средношколци и студенти, а своите апликации да ги достават најдоцна до 30. 4. 2018 г. (недела), 12:00 часот.

Настанот на Фејсбук: https://www.facebook.com/events/357578804736801/

Линк за аплицирање:  https://goo.gl/forms/C2j1aOc5Yf1VbCTj2

Настанот ќе се одржи во просториите на средното училиште „Орце Николов“.

За повеќе информации, контактирајте нé на [email protected]

Стефан Митиќ, II г. во гимназија „Орце Николов“ Скопје