d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
erasmus

Поврзување на младите луѓе со потекло од поранешна Југославија преку радиопродукција: Поврзување на Екс-ЈУ

erasmusПоврзување на младите луѓе со потекло од поранешна Југославија преку радиопродукција: Поврзување на Екс-ЈУ – Проектот има за цел поттикнување на учење и дебата за демократските начела, граѓанско учество во процесот на креирање одлуки, непосредно запознавање на историските и заеднички вредности, особено низ призмата на младите од Европа и особено од земјите за поранешна Југославија. Студенти од Австрија, Македонија и Босна и Херцеговина ќе поминат вкупно четири специјализирани обуки за радио новинарство, медиумско право, слобода на изразување, како и основи на медиумска писменост во трите земји.

Проектот ќе резултура со продукција на 12 радио-емисии, емитувани на радио-станица во секоја од државите-партнери, прирачници и шест вебинари. Партнери во проектот се виенското радио Оринџ, Високата школа за новинарство и за односи со јавноста од Скопје и Естудент, студентското радио од Сараево, а е финансиран преку програмата Еразмус+ на Европската Комисија.