d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Нов бетонски бран го најавува крајот на продажба на парцели на езерото Младост

Со последните околу 60 продадени парцели, општина Велес вели дека повеќе нема место за градење на езерото Младост. Новиот бетонски бран, според нив ќе биде последен на ова место. Во следниот период можат само да никнуваат кампови и голф терени. Екологистите повикуваат – итно ни е потребно разеленување на езерото.

Прилогот го изработи Десанка Николова за време на едномесечната пракса во Македонската радио телевизија.

Оваа содржина е изработена во рамки на проектот за медиумска писменост на УСАИД „Младите размислуваат“ кој го спроведува ИРЕКС во партнерство со Институтот за комуникациски студии, Македонскиот институт за медиуми и Младински образовен форум.