Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Камп за медиумска писменост

Автори на фото сторијата: Изабела Јованова и Александра Брашнарова, СОУ „Славчо Стојменски“, Штип

Ресторанот Бриони, сместен во паркот Суитлак, буди пријатни спомени кај штипјани. Но, денес, местото за одмор, забава и уживање во штипските специјалитети нуди само една непријатна глетка. Долгогоднишната традиција на овој објект годинава замре и тој повеќе не е во функција. Жална е сликата што ќе ја видите ако сакате да го посетите Бриони.

brioni ogledalo na nasata negriza 1Додека градот се урбанизира со нови градби, ова атрактивно место ја губи својата физиономија.

brioni ogledalo na nasata negriza 2Штипјани се уште го паметат квалитетот на забавата која ја нудеше Бриони, но сега се останати само трагови од тоа.

brioni ogledalo na nasata negriza 3Детскиот џагор во летната градина на ресторанот беше секојдневна слика. Големата фонтана, околу која секој уживал во својот оброк, денес повеќе наликува на бара.

brioni ogledalo na nasata negriza 4Некогашната летна бавча повеќе не е омилено место за семеен ручек и детски игри.

brioni ogledalo na nasata negriza 5Бриони беше добар домаќин и во зимската сезона со празнична еуфорија и топлина.

brioni ogledalo na nasata negriza 6Полуразурнатиот објект денес претставува закана за посетителите и дава лоша слика за градот Штип.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk