Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Камп за медиумска писменост

Во Струмица и околината има 4 заштитени подрачја: Смоларските и Колешинските водопади, Моноспитовското блато и Мокринските извори. Габровските водопади чекаат промена на статустот, и тие да станат заштитени подрачја.

Освен што служат за релаксација и одмор, овие природни убавини мамат спортисти и рекреативци. Голем број велосипедисти од Македонија, Бугарија и Грција се секојдневни посетители во овој регион.

Просечно овие убавини ги посетуваат околу 500 туристи на ден, а за време на викендите бројката може да достигне и до 1.000. Овие бројки оставаат сериозни последици на живиот свет во овој регион.

Теодора Илиева, СОУ „Гоце Делчев“ Валандово
Мила Јакимовска, СУГС „Орце Николов“ Скопје

 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-1
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-2
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-3
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-4
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-5
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-6
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-1
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-2
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-3
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-4
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-5
 • Strumickite-zastiteni-podracja-privlekuvaat-se-poveke-velosipedisti-6

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk