Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

#МедиумциДома

Учениците прашуваат, одговорните одговараат

Неколку средношколци имаат прашања до надлежните за тоа што нив ги интересира: поправање оценки во време на онлајн настава, уписи на факултет, екскурзии и сл. Им одговараат од МОН и од Владата на РСМ.

Арта Курти од меѓународното училиште „НОВА“

Кристина Павловски од гимназијата „Орце Николов“

Матеа Несторова од велешката гимназија „Кочо Рацин“

Михаела Трајкоска од гимназијата „Кирил Пејчиновиќ““

Ванеса Крстева од гимназијата „Славчо Стојменски“

Ева Стојчевска од гимназијата „Никола Карев“

Ивона Марковска од гимназијата „Ј. Б. Тито“

#МедиумциДома

Не се оди на училиште, се седи дома, социјално дистанцирање, нема собиранки. Ги замоливме средношколците да ни испратат видео како го поминуваат времето во изолација. Тие ни открија дека неочекуваниот корона распуст го поминуваат гледајќи филмови и серии, читајќи книги, готвејќи, дружејќи се пријателите преку различни апликации, волонтирајќи онлајн, но и учејќи.

Од нив добивме и одлични препораки за филмови, книги, серии и интерактивни апликации, како и идеи за започнување ново хоби. А едногласно ни порачаа #СедиДома и биди продуктивен!

Маја Ужевска - СОУ „Коста Сусинов“ - Радовиш

Калина Качоровска - Гимназија „Јосип Броз Тито“ – Скопје

Хикару Хајакава – ученик на младинска размена (YES Abroad)

Кристина Павловски – Гимназија „Орце Николов“

Љубен Атов – Гимназија „Орце Николов“

Леона Јариќ – Гимназија „Никола Карев“

Лука Павиќевиќ - Меѓународни училишта НОВА

Маја Вуевска - Гимназија „Орце Николов“

Стефан Митиќ – Гимназија „Орце Николов“

Марија Филиповска - ПСУ „Јахја Кемал“

Миа Шутева – Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“

Марија Филиповска - ПСУ „Јахја Кемал“

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk