Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

nova-zlatoСредношколците од училиштето НОВА триумфираа на меѓународниот фудбалски турнир, кој се одржа во Скопје од 6 до 8 ноември.

Во регуларниот дел од финалето тие одиграа нерешено против нивните врсници од Меѓународното училиште од Белград, а победникот го решија во пресметката на пенали. За учениците од оваа гимназија ова е петти златен медал на интернационалниот турир во последните шест години. На турнирот учествуваа тимови од Србија, Бугарија, Летонија, Финска и Украина. Покрај натпреварите во фудбал, средношколците од НОВА се дел и од турнири во кошарка, одбојка, пливање, тенис и софтбол. На нив учестуваат 19 членки на меѓународната Асоцијација на училишта од централна и источна Европа.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk