Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Професори и ученици од средното училиште СОУ„Ванчо Прке“ од Виница, како дел од програмата „Еразмус+“, имплементираа неколку проекти на ниво на училиштето, по претходни обуки и посети во различни европски земји и разменети искуства. Еден од нив е „Youth fighters against unemployment“, во чии рамки учениците ги проширија познанствата со ученици од Бугарија и ги унапредија своите вештини.

Преку истата програма, ученици и професори учествуваа на тренинг на тема „Европска волонтерска служба“ во Грудек, Полска, како и во Воронет, Романија, на тренинг на темата „Gadget addiction in teenage“. Во Бугарија беа одржани работилници за „Coaching“, а во Сардинија за „Open your mind“. Последната обука „Move and dance“, во чии рамки училиштето го претставија четворица ученици, се одржа во Франција.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk