Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Дали социјалните мрежи се толку многу навлезени во нашите животи што стануваме зависни од онлајн присуство? Дали и како тоа се одразува на средношколскиот живот, но и на комуникацијата со луѓето околу нас? За овие прашања дискутираа учениците од скопската гимназија „Орце Николов“ на дебата „Orce talks” со професорот по психолошки науки на Институтот за психологија во Скопје - Огнен Спасовски и со студенти по психологија.

Niz hodnicite OrceУчениците се свесни за новиот ритам на живот, но и отворено се прашуваат за позитивните и негативните последици од истиот. „Сè што правиме на социјалните мрежи е со желба да документираме нешто, но дали тоа го правиме само за да споделиме, или пак за луѓето да добијат некаква слика за нас? - праша  гимназијалката Андријана Пејчиновска, која е и иницијаторка на овој настан.Niz hodnicite Orce2

Идејата е вакви настани во училиштето да се одржуваат еднаш месечно.

Стефан Митиќ, „Орце Николов“-Скопје

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk