Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Велешката гимназија „Кочо Рацин“, која е една од најстарите образовни институции на нашите простори, прослави 160 години гимназиско образование во Велес, како и патронатот на училиштето. Јубилејот беше одбележан со литературен конкурс на тема „Образованието и уметноста – важни духовни вредности“,  доделени награди за најдобрите, музичко-уметничка програма, како и со театарската претстава „Многу врева за ништо“ од Вилијам Шекспир.

veles proslavi 160 god gimnazisko obrazovanie 2

-Јубилејот е важен датум во образовната и културната историја на нашиот град, кој на Македонија и дал голем број истакнати имиња од областа на: просветата, културата, литературатаи општествениот живот. Горди сме што ги продолжуваме светлите традиции на: Жинзифов,Џинот, Главинов,Чуповски,Рацин и многу други значајни културни дејци-изјавија од велешката гимназија.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk