Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Во гимназијата „Никола Карев“ се одржа настанот „Три дена култура“, кој опфати средношколски филмски фестивал, театарски перформанси, музички настан и дигитална изложба. Учениците, од 21 до 23 февруари, имаа можност да ги претстават своите авторски дела, снимени кратки филмови, театарски претстави, да настапат со своите музички бендови,а и да ги промовораат своите фотографии.

filmski i teatarski festival vo nikola karev 1

Најдобриот краток филм беше избран со тајно гласање од публиката.

„Три дена култура“, освен што им даде можност на младите средношколци да дишат со нова енергија, а во исто време им го отвори патот за нови свежи идеи, сфаќања и размислувања за уметноста.

filmski i teatarski festival vo nikola karev 2

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk