Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Во Домот на култура “Марко Цепенков” – Прилеп, по осми пат се одржа „Гимфест“. Многубројната публика уживаше слушајќи хитови од различен жанр и различен временски период, во духот на овогодинешната тема „Времеплов“.

Во четири музички блокови, настапија вкупно 17 солисти. На крајот од фестивалот, стручното жири првата награда ја додели на Анастазија Христоска, втората на Ангела Зероска, додека третата замина во рацете на Нина Коцеска.po osmi pat se odrza mladinskiot gimfest vo prilep 2

Организацијата на фестивалот беше поддржана од в.д. директорот на гимназијата „Мирче Ацев“, Димче Настоски. А, во подготовките беше вклучена и Младинската заедница при средното училиште.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk