Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

„Урбано Неготино“ е настанот на кој средношколците од средното училиште во овој град „Св.Кирил и Методиј“ имаа можност да ја покажат својата креативност и да остават нешто што ќе трае. Станува збор за настан кој беше организиран по денот на ослободувањето на Општина Неготино на 7 и 8 ноември и кој имаше за цел да се урганизира рекреативниот дел од кејот на СРЦ,,Младост“.

На настанот меѓу другото, се цртаа и графити и мурали, а покрај професионалните графит-артисти, и учениците фатија во рака фасадни бои и спрејови и ја покажаа својата креативност. Освен тоа, дел од средношколците беа вклучени и како волонтери кои помагаа во организацијата на настанот. Вкупниот број на ангажирани ученици во оваа манифестација беше околу дваесетина.

Организаторите изјавија дека со овој настан се пренесува порака да се чува и разубавува средината во која секојдневно се спортува, пешаци, забавува. Тие се надеваат дека со овој проект успеаа да ја подигнат свеста за екологијата и урбанизмот, како и дека активно ги вклучија младите во реализацијата на нивните идеи.

Ангела Бојкова, ученичка во СОУ,,Св.Кирил и Методиј“- Неготино

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk