Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

„COVID-19“ е видео проект на група средношколци од гимназијата „Јосип Броз Тито“ со кој сакаат да покажат дека младите се свесни за сериозноста на пандемијата, но и дека се информирани за причините, последиците и потребата од следење на препораките за превенцијата на корона вирусот.

Во видеото Славенија Поповска, Ирена Стевковска, Леонид Павловски, Надица Крстева, Глигор Џолев одговараат на прашањата за корона вирусот кои сите ние си ги поставуваме и порачуваат дека во овој период најмалку е потребно да се шири паника и затоа треба да се информираме од кредибилни извори.

Видеото е во режија на Кристина Филипоска, а е изработено со менторство на професорката Емилија Величкова.

Режија: Кристина Филипоска (LVL88)
Ментор на проектот: Емилија Величкова

Учесниците во видеото:
Славенија Поповска
Ирена Стевковска
Леонид Павловски
Надица Крстева
Глигор Џолев

 

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk