Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Инфо

Медиумите имаат обврска да ја едуцираат јавноста за својата професија и тоа може да го сторат единствено ако ги почитуваат новинарските стандарди. Ова меѓу другото беше главната поента на дводневната обука за медиумска писменост „Медиумите како чувари на јавниот интерес“, на која учествуваа новинари и главни уредници од редакциите кои се членови во Коалицијата за медиумска писменост.

Ова е трета од вкупно пет обуки за претставниците на граѓанските организации и на медиумите, преку кои ќе стекнат знаења и вештини за да ги имплементираат иницијативите за унапредување на медиумската писменост со кои влегоа во Коалицијата. Предавачи беа Том Лоу од Мрежата за етика во новинарството од Лондон, В. Британија и Александра Теменугова од Високата школа која го раководи проектот „Коалиција за медиумска писменост“. 

Повеќе фотографии од обуката. 

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk