Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Инфо

До 29ти април на адресата на www.medium.edu.mk пристигнаа педесетина пријави од средношколци кои учествуваа на конкурсот за најдобар медиумски производ „Изрази се преку медиумите“.

Изборот на најуспешните автори ќе биде познат в четврток, 10 мај 2018 г. во 13:30 ч., кога комисија составена од предавачи на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и новинари од дневниот весник „Нова Македонија“ ќе ги соопштат добитниците на наградите. Свеченото доделување ќе се одржи во ЕУ Инфоцентарот во Скопје, каде што ќе има изложба на најдобрите фотографии и постери, а ќе се емитуваат и најуспешните видеа пристигнати на конкурсот.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk