Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Инфо

Средношколскиот весник „Медиум“ како дел од кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ се приклучува кон активностите на граѓанската иницијатива „Не биди губре“.

Ги покануваме сите соработници на „Медиум“, ученици, професори и училишта да се придружат на наредната акција на граѓанската иницијатива „Не биди губре“, која ќе се реализира на 2 јуни (недела). Зборното место е стариот авто-полигон под Кале во 12 часот.

Ги повикуваме сите државни институцииопштини, фирми, училишта и невладини организации да ја поддржат акцијата со луѓе, опрема за чистење или механизација.

Ги покануваме и сите граѓани да се придружат на акцијата за заедно, уште еднаш, да им упатиме порака на надлежните институции да го собираат и правилно да го третираат отпадот во Македонија, но и да ја подигнеме свеста за одржување на чистотата во местата кадешто живееме.

Минатата година во Македонија биле создадени околу 855.000 тони комунален отпад, но собрани се 230.000 тони помалку или околу 625.000 тони, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Со  кои за десет месеци го расчистија сметот на повеќе од 40 локации.

Кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ ја реализира Институтот за комуникациски студии.

Контакт лица:

Ирена Ристиќ, „Не биди ѓубре“ - 070 331 709, ristic_irena@yahoo.com

Дејан Андонов, „Не игнорирај! Реагирај!“ - 071 317 661, dandonov@iks.edu.mk

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk