Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Инфо

„Медиум“ се приклучува во „Неделата против лажните вести“, кампања за борба против дезинформациите што Институтот за комуникациски студии (ИКС) ја организира втора година по ред.

Во низата активности и настани, предвидени се две работилници за медиумска писменост и  детектирање манипулации во медиумите за средношколците од СЕТУ „Михајло Пупин“ Скопје. 

Исто така, „Медиум“ на 30 октомври ќе го реализира петтиот Медиумски ден, кога над 130 ученици ќе посетат десетина медиуми во земјава со цел да се запознаат со нивната работа. По посетите во медиумите, учениците ќе го интервјуираат Претседателот Стево Пендаровски кој се приклучи на кампањата за почиста животна средина на ИКС Не игнорирај! Реагирај!

Види како изгледаше ланскиот Медиумски ден

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk