d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Вести

Никогаш нема да успеете ако не се обидете. Млади луѓе од Демир Капија со својата упорност ја натераа грчката фирма „Актор“ и локалните власти да ја расчистат Демиркаписката Клисура која по изградбата на автопатот беше уништена со градежен шут и

Средношколци и претставници на граѓански организации, кои изминативе две години заеднички работеа на иницијативи за решавање на локални еколошки проблеми, ќе споделат свои искуства на завршната конференција „Здружено за поздрава животна средина“.

Седум месеци по првиот повик на Спортскиот клуб „Клисура“, со упорност, активирање на медиумите и притисок од јавноста, грчката фирма „Актор“ која ја градеше делницата од автопатот „Пријателство“ се врати да ја заврши работата.

Ако современиот концепт за медиумска писменост подразбира активни граѓани кои умеат да ги користат медиумите за да предизвикаат промени во општество, да инсистираат на поголема транспарентност и отчетност, да ги едуцираат и да ги поттикнуваат останатите граѓани, тогаш дебатата „Медиумската

Институтот за комуникациски студии во соработка со Македонско еколошко друштво ја објави публикацијата „Заедно ЗА природата: Водич за екоактивизам“. Водичот за екоактивизам се фокусира на правните механизми за заштита на животната средина, екоактивизмот како граѓански ангажман, но и како да

Какви се предизвиците за животната средина околу нас? Како можеме да помогнеме да се намали загадувањето и како може да ги поттикнеме другите да бидат свесни за отпечатокот кој го оставаат врз животната средина? Кои се вистинските активности кој секој