d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Вести

Преку едноставен пример - чистење на плажите, младите од Струга испраќаат порака за важноста на секој од нас во наоѓањето решенија за работите што ни пречат.

Колку е голема улогата на поединецот во креирањето на општество по мерка? Млади луѓе од Битола со прецизна цел и јасна идеја ја пронајдоа моќта во заедништвото верувајќи во сопствената сила и тргнувајќи од сопствениот пример.

Никогаш нема да успеете ако не се обидете. Млади луѓе од Демир Капија со својата упорност ја натераа грчката фирма „Актор“ и локалните власти да ја расчистат Демиркаписката Клисура која по изградбата на автопатот беше уништена со градежен шут и

Средношколци и претставници на граѓански организации, кои изминативе две години заеднички работеа на иницијативи за решавање на локални еколошки проблеми, ќе споделат свои искуства на завршната конференција „Здружено за поздрава животна средина“.

Седум месеци по првиот повик на Спортскиот клуб „Клисура“, со упорност, активирање на медиумите и притисок од јавноста, грчката фирма „Актор“ која ја градеше делницата од автопатот „Пријателство“ се врати да ја заврши работата.