d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Вести

Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ од 08 до 10 јуни организира средношколски камп за еко-новинарство во Струмица. На кампот средношколците ќе учат кои се разликите помеѓу дневното новинарство и еко-новинарството, како

Средношколскиот весник „Медиум“ како дел од кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ се приклучува кон активностите на граѓанската иницијатива „Не биди губре“. Ги покануваме сите соработници на „Медиум“, ученици, професори и училишта да се придружат на наредната акција на граѓанската

Европската комисија го избра проектот МАМИЛ на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста како еден од 10те најдобри проекти за медиумска писменост во Европа за 2019 година. На 19ти март во Брисел претставници на Високата школа ќе ги

Под мотото „Сподели радост за родова еднаквост“ учениците од гимназијата „Орце Николов“ – Скопје го одбележаа празникот на жената. Со поинаков пристап во борбата против стереотипите во училиштата, тие упатија апел до соучениците и младите дека општеството се менува, вклучувајќи

Иако граѓаните се повеќе еколошки свесни, а јавните институции ги препознаваат еколошките прашања како актуелни, проблемите од животната средина не се решаваат стратешки. Додека граѓаните критикуваат и дискутираат главно на социјалните мрежи, институциите не носат ефикасни решенија за подобрување на

Радио МОФ во рамки на кампањата #СедмаСила како дел од „Проектот за младинско изразување“ поддржан од Европската Унија објавуваат конкурс за есеј на тема „Слобода на медиумите и информирањето“. Целта на конкурсот е да ја подигне свеста за важноста за вклучување на

МК    ENG Високата школа за новинарство и за односи со јавноста со заврши тригодишниот проект „Медиумската писменост во ера на наплив на информации: Коалиција за медиумска писменост“ што од 2016 г. го работеше со партнерите „Нова Македонија“ и Институтот за

„Итно е и нужно е ревидирање на наставните планови и програми со содржини за медиумска писменост во основното образование со теми кои имаат за цел да го поттикнат критичкото восприемање и анализа на медиумските содржини, особено оние на коишто се

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста има чест да ве покани на завршната конференција „Медиумската писменост во образованието - предуслов за учество на младите во општествените и политичките процеси во Македонија“ во рамки на проектот „Медиумска писменост