SHAPE

Добредојдовте на седмото издание на билтенот на проектот „Локална акција за подобри политики за заштита на животната средина“ (SHAPE) посветен на иницирање решенија на локални проблеми за заштита на животната средина.

 
res br line

Грижата на животната средина не смееме да ја оставиме само на институциите

Како локалното население да се вклучи во заштита на животната средина, зошто партнерството со медиумите е важна алка во заштитата на јавниот интерес, како да го поттикнеме екоактивизмот кај младите, но и зошто е важен Европскиот зелен договор?

res br line

Младите низ пример порачуваат дека заштитата на природата е заедничка одговорност

Заштитата на животната средина ги обедини младите со цел да го анимираат локалното население и здружено да го штитат јавниот интерес.

res br line

Младите за природата

Што е тоа што ви пречи околу вас? Кој е виновен? Кој ќе го реши проблемот? Вперувањето прст стана водечка општествена дисциплина, решенија не нуди никој. Може ли креативноста на младите да ја промени нашата околина, може ли младите сами да бидат креатори на светот во кој сакаат да стареат?

res br line

Погледнете ги останатите содржини на Медиум