SHAPE

Добредојдовте на петтото издание на билтенот на проектот „Локална акција за подобри политики за заштита на животната средина“ (SHAPE) посветен на иницирање решенија на локални проблеми за заштита на животната средина.

 
res br line

Еко-камп: Со личен пример до зачувување на животната средина

Какви се предизвиците за животната средина околу нас? Како можеме да помогнеме да се намали загадувањето и како може да ги поттикнеме другите да бидат свесни за отпечатокот кој го оставаат врз животната средина?

res br line

Демиркаписката клисура по избори ќе моли за стариот сјај

Изградени 28 километри автопат за брзо спојување со омилени дестинации, но значи ли тоа дека се оддалечивме од природата? Автопатот Демир Капија – Смоквица го доби својот лик, но „под тепих“ го стави целиот шут што остана.

res br line

Продолжува повлекувањето на водата во Преспанското Езеро

Климатските промени не ѝ одат во прилог на Преспа. Езерото продолжува да се повлекува. Се потврдија предвидувањата на експертите дека нема брзи решенија за подобрување на состојбата.

res br line

Погледнете ги останатите содржини на Медиум