d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Демиркаписката клисура по избори ќе моли за стариот сјај

Изградени 28 километри автопат за брзо спојување со омилени дестинации, но значи ли тоа дека се оддалечивме од природата? Автопатот Демир Капија – Смоквица го доби својот лик, но „под тепих“ го стави целиот шут што остана. Спортисти од качувачки тимови се загрижени што нивната Демиркаписка клисура го изгуби својот сјај откако тони шут завршија таму. Природата секој ден ја открива „шминката“ и го вади сиот шут кој набрзина бил само потрупан. Пластични цевки ја прекинаа Челевечка река, стотици риби го изгубија своето живеалиште, а реките пресушија. Се чекаат локалните избори за новите власти да ја разгледаат состојбата.