d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Човекот – најголем непријател на природата

Дел сме од природата, но ја загадуваме. Сакаме да потсетиме за човековата узурпација на природатада, честопати и несвесно сторена, низ фокус на црвената боја.

Нашите телефони ни овоможуваат не само да го сликаме кафето за на Инстаграм, туку и да ја  меморираме посебноста на природата.

 

Не мора да сkинеш цвет за да се фотографираш.

 

Со одлука донесена од 2 секунди, правиме штета која ќе трае 20.000 години. Што оставаме на генерациите по нас?

 

Природните убавини не се само за сликање, туку и за чување.

 

Се додека не ги почитуваме правилата, ние остануваме најголемата причина за се повеќе загрозени видови и климатските промени!

Проучувај ја природата, сакај ја природата и остани блиску до неа .Затоа што само таа нема никогаш да те изневери.

 

Смени се себе си, а не природата. Колку повеќе даваме, толку повеќе добиваме.

 

Биди поблиску до срцето на природата. Оди на излет, искачи се  на планина, потроши една недела во шума. Имај здрав дух!

 

Симона Додевска, „Перо Наков“ Куманово

Викторија Панова, „Гоце Делчев“ Велес