d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Интеракција помеѓу човекот и природата

Петнаесет метарските Колешински водопади пленат со својата убавина

 

Напуштената фабрика ја нарушува природноста на Моноспитовско блато

 

Колешинските водопади, иако се заштитени, се жртва на недомаќинското управување

 

Урбаниот начин на живот се доближува дури до границата на Моноспитовско блато

 

Мокрински извори – сведоштво како човекот ја менува природата во своја корист.

 

Замислете да сте инсект. Ова е вашиот секојдневен кошмар на јаве.

 

И покрај несовесните активности на човекот, шумата воодушевува. Уште колку?

 

Петрина Станковска, СОУ „Наум. Н. Борче“, Крушево
Василаки Ѓорѓиоски, СОУ „Јане Сандански“, Струмица