d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Image Alt

Фаца на месецот

Навистина ни претставува големо задоволство и чест да се запознаеме лично со ваква ведра и прекрасна личност каков што е 23 годишниот Филип Николоски од Прилеп кој со својот музички

Ма­ке­до­ни­ја не­ма аре­на за хо­кеј, но има хо­ке­ар­ска ре­пре­зен­та­ци­ја. Ус­ло­ви­те за овој спорт не се иде­ал­ни, но ма­ке­дон­ска­та спорт­ска јав­ност мо­же да се гор­дее со злат­ни­от ме­дал од не­о­фи­ци­јал­но­то Свет­ско

Марко е средношколец, ученик во втора година во велешката гимназија, а кон крајот на минатата учебна година, заедно со негова соученичка, стана вицешампион на Европа во „Квизот на парите“. Со

Рок музиката важи за една од најслушаните кај младата популација. Таа е и една од најмногу слушаната и најчесто свирената на средношколските забави. Кога хитовите од овој музички правец ќе

Марко Марковиќ е одличен и посветен ученик во четврта година во гимназијата ,,Раде Јовчевски-Корчагин“ во Скопје. Тој е интелигентно младо момче кое освои прво место на Microsoft Office натпреварот во

Кога станува збор за уметност, не можеме да не ја споменеме фотографската уметност, онаа која овековечува моменти кои траат, ги чуваме и одново доживуваме со само еден поглед на некоја

Ана Јакимска, неодамна ја освои главната награда на Меѓународниот фестивал во Шпанија „Мекиненса“ за краткометражниот филм „Ќе дојдат децата“. И тоа во конкуренција од 25 филмови од 17 земји. Филмот