d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Средношколци готвеа на соларна енергија, неготинци дегустираа

Средношколци од четири класа од училиштето „Св. Кирил и Методиј“ од Неготино, на градскиот плоштад готвеа храна на соларна енергија. Настанот беше организиран во вид на натпревар меѓу учениците кои ги покажаа своите кулинарски вештини, а неготинците што беа во центарот на градот имаа можност и да ги вкусат средношколските специјалитети.

Натпреварот што се одржа во Неготино беше во рамките на проектот „Енпол-ЕЕ“, а целта беше да се покаже дека готвењето може да биде забавно ако се прави на отворен простор и ако се користат обновливите извори на енергија.