Вести |

#CyberCafeChat: Работилница за дигитална безбедност за млади

feat-img

Кои се најголемите опасности кои демнат на онлајн просторот? Зошто е важно да одржуваме лична сајбер хигиена? Како интернетот памти? На овие прашања разговаравме на работилницата за дигитална безбедност „#CyberCafeChat“ која одржа во рамки на меѓународниот симпозиум „Да си го вратиме назад просторот за дигитални информации“. Погледнете што научивме и зошто важно да сме безбедни во дигиталниот простор.

Новинар: Ангела Рајчевска
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажер: Ристо Душковски