d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Демиркаписката клисура почнува да дише

Челевечка река ослободена од цевки, околината се чисти од платна и метални прачки. Демиркаписката клисура почнува да дише. Кога го посетивме во август, местото личеше на депонија на градежен материјал. Седум месеци по првиот повик на Спортскиот клуб „Клисура“, со упорност, активирање на медиумите и притисок од јавноста, грчката фирма „Актор“ која ја градеше делницата од автопатот „Пријателство“ се врати да ја заврши работата. Работа има уште, а доаѓањето на зимата не им оди во прилог на машините со кои се работи, но локалните власти тврдат оти ќе ја завршат работата до крај. Градоначалникот со план, по расчистувањето да го направи местото посакувана туристичка дестинација.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажер: Ристо Душковски