Вести |

Доделени признанијата за победниците на средношколските лиги на Град Скопје

feat-img

Град Скопје на 13.06.2018 година ги додели признанијата и благодарниците за најдобрите екипи во средношколските лиги. Најдобрите  екипи од средношколските натпреварувања ќе се натпреваруваат со екипите од збратимените градови, па така во октомври најдобрите екипи ќе учествуваат на натпревари со нивните соучесници од Нирнберг.

Во средношколските лиги  на Град Скопје учествуваа 245 екипи, а се одиграа над 1.000 натпревари во кои зедоа учество околу 6.000 ученици од 30 средни училишта од Скопје.

На средноучилишните лиги на Град Скопје за учебната 2017/2018 година беа постигнати следниве резултати:

Футсал – мажи

Прво  место: СУГС „Цветан Димов“

Второ место: СУГС „Зеф Љуш Марку“

Трето место: СУГС „Аресени Јовков“

Футсал – жени

Прво   место: ДУФК „Методи Митевски-Брицо“

Второ место: СУГС „Орце Никололов“

Трето место: СУГС „Лазар Танев“

Во ракомет – мажи

Прво   место: ДУФК „Методи Митевски-Брицо“

Второ место: СУГС „Јосип Броз-Тито“

Трето место: СУГС „Раде Јовчевски-Корчагин“

Во ракомет – жени

Прво   место: ДУФК „Методи Митевски-Брицо“

Второ место: СУГС „Никола Карев“

Трето место: СУГС „Васил Антевски – Дрен“

Во одбојка – мажи

Прво  место: ДУФК „Методи Митевски-Брицо“

Второ место: СУГС „Здравко Цветковски“

Трето место: СУГС „Зеф Љуш Марку“

Во одбојка – жени

Прво   место: СУГС „Никола  Карев“

Второ  место: СУГС „Орце Николов “

Трето  место: СУГС „Јосип Броз -Тито“

Во кошарка – мажи

Прво   место: СУГС „Орце Николов“

Второ место: СУГС „Арсени Јовков“

Трето  место: СУГС „Никола Карев“

Во кошарка – жени

Прво  место: СУГС „Орце Николов “

Второ место: ДУФК „Методи Митевски-Брицо“

Трето место: СУГС „Арсени Јовков “