d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Интервју со амбасадорката Рејчел Галовеј за климатските промени

Во пресрет на првата симулација на СОР26 во државата, младата амбасадорка за климатски промени, Ева Стојчевска разговараше со британската амбасадорка Рејчел Галовеј за важноста од вклучување на младите во борбата со климатски промени и за симулација на Cop26 која ќе се одржи во на 20 февруари и на која ќе учествуваат 20 млади амбасадори за климатски промени.

Симулацијата на СОР26 се реализира во рамки на проектот Млади амбасадори за климатски промени поддржан од Британска амбасада во Скопје.