d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Излезе новиот број на „Медиум“

На 30 мај во дневниот весник „Нова Македонија“ излезе новиот број на месечниот средношколски весник „Медиум“. Прочитајте кој е најдобриот дебатер во Македонија, кои се победничките средношколски иницијативи за промени во заедницата, спортските фаворити на овогодинешната „Гимазијада“, новинарската лабораторија во Штип и слични содржини блиски до тинејџерите.

Мајското издание на „Медиум“ е последно за оваа учебна година. Школата, во соработка со „Нова Македонија“ ќе продолжи да го публикува „Медиум“ повторно во септември.

„Медиум“ е дел од активностите на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста за поттикнување на медиумската писменост во средното образование, во рамките на проектот „Македонска коалиција за медиумска писменост“, финансиран од Европската Унија.