d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Обука за медиумска писменост

Претставници од 8 граѓански организации учествуваа на првата обука за медиумска писменост. Учесниците се запознаа со основните концепти за деконструкција на медиумски содржини, комуникација со граѓани преку развивање пораки и употреба на различни комуникациски алатки, кои ќе им бидат неопходни за да ги спроведат своите проекти како членови на Коалицијата за медиумска писменост.

Ова е прва, од вкупно петте обуки што ги реализира Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во соработка со Институтот за различности во медиумите од Лондон, во рамки на проектот „Медиумска писменост во ера на наплив на информации: коалиција за медиумска и информациска писменост“, финансиран од Европската Унија.