d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Обука за стретегија за дигитални комуникации

Преставници на осумте граѓански организации кои се членови на Коалицијата за медиумска писменост учеа како да планираат и спроведат стратегија за дигитални комуникации. Знаењата и практичните задачи што ги добија на тродневната обука во февруари, им се потребни на граѓанските организации за да ги реализираат своите иницијативи за медиумска писменост.

Тренери беа Дарко Булдиоски и Даша Илиќ од Институтот за различности во медиумите од Лондон. Ова е втора од вкупно петте обуки за невладините организации и за нивните медиумски партнери во рамки на Коалицијата за медиумска писменост. Оваа Коалиција ја основаше Висока школа за новинарство и за односи со јавноста во ноември 2016, во рамки на ИПА проектот што го финансира Европската Унија.