d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
mediumska laboratorija 1f

Организиравме медиумска лабораторија во Велес

mediumska laboratorija 1fЧетвртата по ред медиумска лабораторија, Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и „Нова Македонија“ ја организираа во гимназијата „Кочо Рацин“ во Велес.

На неколкучасовната работилница учениците дознаа како се пишуваат вести, како работи една редакција, како се прави селекција на содржините и кои се професионалните стандарди што треба да ги почитуваат новинарите. На интерактивната работилница учениците вежбаа пишување вести.

Овој настан се организира во рамките на проектот „Коалиција за медиумска писменост“, при што Школата и дневниот весник секој месец ги посетуваат училиштата низ Македонија, држејќи предавања за новинарство и за медиуми. Проектот е финансиран од Европската Унија.

Работилниците се организираат на месечно ниво. Ги повикуваме средните училишта кои се заинтересирани да бидат домаќини да се пријават на интернет-адресата [email protected]